Ragadagadollis

Nu har jag påbörjat mitt sparande för och få en ragdoll kattis.
Längtar!!



Ragdollen är en perfekt innekatt, på grund av sitt lugna och tillgivna sätt. Den anpassar sig lätt efter familjemedlemmarnas olika nycker och det inkluderar både djur och barn.

Deras mest karaktäristiska drag som skiljer den från andra raser är att den ofta slappnar av i alla muskler då man lyfter upp katten så att den bli lika lealös som den "trasdocka" den har fått sitt namn av.

Ragdollen är en lättjefull och lugn katt. Den vill ogärna motionera mer än nödvändigt, men är för den skull ingen "prydnadskatt". De flesta ragdollkatter uppskattar lek och bus lika mycket som en annan katt, men lekarna brukar hålla sig inom lugnare former.

Ragdollen är ofta nyfiken och människokär, och möter ofta besökare i dörren. Till skillnad mot andra katter ligger inte en ragdoll högt och observerar. Den ska istället vara med överallt där det händer saker och ting. Favoritsysselsättningen är att hjälpa till när husse/matte stökar omkring hemma. En ragdoll trivs bäst tillsammans med sina människor. Man ser ofta en ragdoll flytta sig från rum till rum efters sin husse/matte. Man kan ju missa nåt kul!

Ragdollen ligger oftast tätt intill husse/matte och gosar. Den är i regel mycket lätthanterlig och medgörlig, vilket underlättar skötsel som tex kloklippning, pälsvård och bad.

Källa: http://www.ragdollklubben.com/ragdoll/rasbeskrivning.php

PERFEKTA MYSKATTEN :-D <3

 

Ttyl!


Kommentarer
Postat av: froidan

Det va sviin gott :D

2009-11-08 @ 23:04:26
URL: http://froidans.blogg.se/
Postat av: Zara

Katter är väl inte din grej ? :P Du har ju haft ett gäng hehe Tacka vet jag hundar =)

2009-11-09 @ 12:03:59
URL: http://zwinkler.blogg.se/
Postat av: syster

Å myspys..låter ju som en katt som skulle passa er perfekt nu när ni bor i lght o så...o lite som en hund sådär att den vill vara med...va kul! Kramelikram

2009-11-09 @ 20:00:22
Postat av: Zara

Har du aldrig hört katten dagbok ? :P Katter är otäcka varelser hehe

2009-11-10 @ 11:27:43
URL: http://zwinkler.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0