Shape Up Club

Nedan skrev jag om nyårslöften och ett populärt nyårslöfte är att bli mer hälsosammare eller gå ner i vikt.
För er som inte vill hoppa på en diet, ni som inte vet riktigt hur ni ska äta, ni som inte vet vad ni ska göra och har provat det mesta så kan jag tipsa om en app som finns till android och iphone användare, finns även på internet om man inte äger en smartphone.

Shape Up Club
Det du behöver börja med är att räkna ut ditt kaloriintag, hur många kalorier behöver du få i dig per dag?
Om du inte vet kan du enkelt räkna ut det här men du får ta det med en nypa salt, jag går inte i god för att det stämmer helt. Att tänka på är hur aktiv du är i din vardag när du räknar ut det.
Om syftet med appen är att gå ner i vikt så hjälper Shape Up Club dig att räkna ut hur många kalorier du bör äta för att gå ner x antal kilo per månad.
Kom ihåg att ta hänsyn till hur mycket du tränar, att ha underskott på kalorierna ger bara hunger. Om du inte tränar så bör du dra ner på kalorierna.
Du kan enkelt fylla i hur mycket protein, kolhydrater och fett du ska äta/dag själv, appen gör det åt dig men jag själv har förinställt att det ska vara mer protein än kolhydrater osv.

Kaloriräknare
Dagligen fyller du, antingen i mobilen eller på nätet, i vad du äter till frukost, mellanmål, lunch och middag.
Det är enkelt och de flesta produkterna finns med gram, deciliter etc. att söka efter och du kan spara favoriter och även lägga till egna maträtter, produkter eller recept.
Du ska nå upp till dagens kaloriintag, varken mindre eller mer.
Att bejaka är att det inte är någon app som slimmar dig utan arbete, du behöver tänka på vilka tider du äter maten och hur kalorierna är fördelade.
Något man kanske inte ska sträva efter är att äta 200 kcal på morgonen och 400kcal sent på kvällen, gör tvärtom.

Kalorigalen
Jag själv tycker att Shape Up kan vara bra, men det kan även göra en knäpp i huvudet för en del.
En del blir väldigt kalorifokuserade, och det är inte alltid kalorierna det handlar om. Tänk på socker och E-ämnen också som inte är bra för kroppen. En del räknar bara varenda kalori, strunta i det och se till att få så bra "linjer" på protein, kolhydrater och fett istället. Och se till att undvika socker, i varje produkt man lägger till kan man även se vad de innehåller i socker, fett, omättat eller mättat fett.
Jag själv anser att jag blivit mer medveten om vad maten innehåller och kan handla och veta att vissa produkter är mindre bra och vissa bättre.

Gratis är gott
Shape up club finns på svenska och kostar ingenting, helt gratis kan du få tillgång till hur många kalorier du behöver/dag för att gå ner i vikt utan att röra dig (bästa är ju att träna också), du får tillgång till alla matprodukter och kan föra in det i din kalender. Men om du vill använda den till fullo med mått på din kropp, vattenintag statistik, fruktintag, recept, kunna synka den till datorn, få statistik och göra måltider så kostar det antingen per månad, halvår eller helår.

Om du vill hålla koll på vikten, hålla koll på vad du stoppar i munnen och hur du fördelar din mat så rekommenderar jag denna app!
Och för att inte glömma för dig som har nyårslöfte att öka din kondition checka in the promise keeper appen!http://www.shapeupclub.com

Kommentarer
Postat av: Loooket

Guld! Tack för tipset, blir att ladda hem direkt nu när man är uppsvullen efter nyår.... Haha... =)

2012-01-03 @ 21:20:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0