Lite nyttigare än Aladdin
Chokladdoppade saffransbollar
Juice från ½ apelsin
½ paket (1/4 g) saffran
4 dl mandelmjöl
Rivet skal från 1 apelsin
Liten nypa salt
2 msk honung eller sirap
1 msk kokosolja
100 g mörk choklad
Ev. gojibär
1. Koka upp apelsinjuicen och saffran i en liten kastrull. Låt koka på medelvärme utan lock i 5 minuter.
2. Blanda under tiden ihop mandelmjöl, apelsinskal och salt i en skål.
3. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner honung och kokosolja i kastrullen så att de blir flytande.
4. Tillsätt kastrullens innehåll till mandelmjölet. Blanda noga och forma sedan degen till små bollar.
5. Smält chokladen i en skål över ett vattenbad. Rulla sedan bollarna i chokladen och lägg dem på en bricka täckt med bakplåtspapper. Sätt ett gojibär på toppen av varje boll om du vill.
6. Låt bollarna stelna i kylskåp.
Njut!
God Jul!
Kommentarer
Trackback