Blomkålspizza
Blomkålspizza 1 portion
Ingredienser
Tomatsås (detta är mitt eget recept, som är godas ;) så gör dessa steg först)
Halv gullök
1 Vitlök
Basilika
1 msk Tomatpure
150 gram Krossade tomater
salt & peppar
Och as mycket salt
Blomkålsbotten:
125 gram blomkål
1 ägg
1 äggvita
På pizzan
50 gram tunna skivor av kalkonbröst skurna i strimlor
1/2 Mozzarella med låg fetthalt
Ruccola
Rödlök
Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Hacka sedan löken till tomatsåsen och häll över jättemycket salt (ca 1/2 dl) och rör runt, låt stå och dra minst 15 min.
Så länge det drar så mizar du blomkålen till en klumpfri röra. Knäck i ägget och äggvitan, blanda sedan till en jämn smet.
Lägg upp smeten på en ugnsform med bakplåtspapper och låt grädda i ugnen tills den är lätt gyllenbryn ca 15-20 min.
Ta ur löken och skölj ordentligt i vatten. Blanda sedan lök med tomatpure, krossade tomater, vitlök, basilika och kryddor.
Bred detta på pizzabotten, strö sedan över mozzarella, kalkon och rödlök.
Låt grädda i ugnen ca 10-15 min tills det fått fin färg och osten smält.
Servera med ruccola ovanpå pizzan.
MUMS!
Tack för receptet o påminn mig om att jag måste testa detdär när jag kan äta blomkål igen :-)